Çeşme, Üç Şerefeli Camii’nin doğu cephesinde bulunan Saatli Medrese’nin kuzey cephe duvarıyla bütünleşmiştir.

Kitabelik levhası bulunan çeşmenin inşa kitabesi, yuvasından sökülmüş olup nerede olduğu da bilinmemektedir. Kaynaklarda da çeşmenin kitabesi ile ilgili
herhangi bir bilgiye de rastlanılmamıştır.
Mülkiyeti Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan çeşme günümüzde kullanılmamaktadır. Birkaç yıl öncesine kadar oldukça bakımsız halde olduğu, cephesinin Saatli Medrese’nin ahşap duvarı tarafından kapatıldığı, lülelerinin sökülmüş olduğu, yalağının zemin seviyesi altında kaldığı ve cephesindeki taşlarda oynamalar görülen yapının onarım gördüğü anlaşılmaktadır. Bu neticede çeşmenin etrafını saran taş duvarlar yeniden örülmüş, zemin kotu kazılarak su yalağı ortaya çıkarılmıştır.

Kaynak: Murat Karademir, Edirne Çeşmeleri, Yüksek Lisans Tezi, 2012