İstanbul-Bağdat Yolu güzergahındaki çeşmelerdendir. Geçirdiği restorasyonlarla eklemeler yapılmıştır. Semavi Eyice, çeşmenin 1958 yılındaki halini şu şekilde anlatmaktadır: “…Plaj yolu sokağının karşısında bir evin bahçe duvarına bitişik bir çeşmenin…Şimdiki cadde seviyesinden hayli aşağıda kalan ve suyu devamlı olarak akan bu çeşmenin üç yalağı ve kufeki taşından bir duvarı vardır. Aslında arkasında bir sof olduğu anlaşılmakta ise de burası halen bir evin bahçesi haline getirilmiştir. Çeşmenin kitabesi olmadığı gibi tarihlendirmeye yarıyacak herhangi bir tezyinatı dahi yoktur. Adı da ancak mahallî rivayetler ve eski haritalar sayesinde tespit olunabilmiştir.” (İstanbul-Şam/Bağdad Yolu Üzerindeki Mimari Eserler I”, Tarih Dergisi, 1958)