Kitabesinden 1492 yılında Hoca Yakup tarafından inşa edildiği anlaşılan yapı, bir dönem muallimhane olarak da kullanılmıştır. Binanın batı yönündeki sivri kemerli kapısından avluya girilmekte ve avlunun kuzey ile kuzeydoğu yönünde, üzeri kubbe ile örtülü, iki sıra tuğla, iki sıra moloz taşla örülü iki oda bulunmaktadır. Kuzey yönündeki odanın kuzey duvarında ise yapıldığı dönemin en güzel tuğla taş işçiliğini sergileyen bacasıyla dikdörtgen bir ocak yer almaktadır.

Osmanlı Devleti döneminde hafızlık ve Kur’an-ı Kerim kıraati verilmesi amacıyla yapılan ilk bina olmasından dolayı önemlidir. Bir külliyenin parçası olmaksızın bağımsız darü’l kurraların nadir örneklerindendir. Uzun yıllar Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu olarak kullanılmıştır. Halen Kur’an Kursu olarak hizmet vermektedir. (Kaynak: Tanıtım Kartından)