Erzurum Oteli
Erzurum Oteli (önde) ve hemen bitişiğinde Avrupa Oteli
Eski ad(lar)Abdullah Oteli[1]
Mimari tarzNeoklasik
KonumAltındağ, Ankara, Türkiye

Erzurum Oteli Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtinde bulunan bir yapı. Bitişiğindeki Avrupa Oteli ile birlikte 1916-1917 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen yapı Macar mimarlar tarafından inşa edilmiştir. Önceleri konaklama amacıyla kullanılan yapı 1930'larda Abdullah Oteli adıyla otele dönüştürülmüş, 1963'te mülkiyetin el değiştirmesiyle Erzurum Oteli adını almıştır.[2]

1980'de eski eser olarak tescil edilen otel restore edilmektedir.[3]

1. ^ a b Balım, P. (2005). Ankara’daki otellerin gelişimi ve değişim. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara
  2. ^ Çügen, Hasan Fevzi (Haziran 2013). "Ankara'da Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi'nden Bir Örnek: Erzurum Oteli" (PDF). Ankara Araştırmaları Dergisi. ss. 130-135. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2014.
  3. ^ Livaneli, Ünal (22 Mart 2012). "Tarihî Erzurum Oteli restore edilecek". Ankara: Zaman. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2014.