Mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu olan bina 1922 yılında inşa edilmiştir. Ankara’nın ilk asansörlü apartmanı olarak bilinir.

Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı
2019 yılında Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı
DurumTamamlandı
TürApartman
Mimari tarzModern mimarlık
KonumAltındağ, Ankara, Türkiye
AdresIşıklar Caddesi Alataş Sokak No: 20, 06250
ŞehirAnkara
Adını aldığıNafiz Kotan
Mimar(lar)Arif Hikmet Koyunoğlu[1]

Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi bir apartmandır. 1922 yılında, dönemin önde gelen müteahhitlerinden olan Nafiz Kotan tarafından yaptırılan bina, şehirdeki ilk kaloriferli ve asansörlü apartman olma özelliğine de sahiptir.[2] Günümüzde atıl halde bulunmaktadır.[3]

1. ^ Gümüş, Müjde Dila (2013). "Erken Cumhuriyet Dönemi Türkiye Konut Mimarlığında Modernizm Etkileri". İstanbul: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. s. 43. Erişim tarihi: 21 Ocak 2021. [ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; :0 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ Avcı Hosanlı, Deniz (2020). "1920'lerin Ankara'sından Bir Mahallenin ve Konutlarının Anlattıkları". İdeal Kent. 11 (31). Kent Araştırmaları Dergisi. s. 1534. doi:10.31198/idealkent.795488. ISSN 1307-9905. Erişim tarihi: 21 Ocak 2021.