Çorlu Fatih Camii yapılar topluluğunun bir parçası olarak yapıldığı kabul edilen çeşme Çorlu’da bulunan Osmanlı çeşmeleri arasında bilinen en eskisidir. Cami 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han’ın sütannesi Daye Hatun tarafından, sultanın İstanbul’u fethini taçlandırmak için yaptırılmış ve ona armağan edilmiştir. Kitabesinine ulaşılamayan çeşmenin yapım tarihi dolayısıyla camii ile aynı kabul edilir.

Cami’nin yapılışı sırasında inşa edilen Fatih Çeşmesi Çorlu’daki tarihi Osmanlı çeşmeleri arasındaki en eski tarihli olanıdır. Çeşme güneybatı yönünde mahalleye açılan bir duvar çeşmesi özelliği göstermektedir. Günümüzde hala ab-ı hayat sunan çeşme dikdörtgen plan şemasına sahiptir. Hemen caminin arka tarafında bulunan bu çeşmenin cephesi sivri bir kemerle belli edilmiştir. Kitabesi ne yazık ki öyle haraptır ki okunamayacak durumdadır. Yine aynı şekilde cephe kısmında sivri kemerli iki küçük oyuğu bulunan çeşme geniş haznelidir ve hala kullanılmaktadır.