Fatma Hanım Türbesi, günümüzde Çamlık Mezarlığı denilen tarihi mezarlığın içindedir. Dikdörtgen planlı açık bir türbedir. Açık türbe içindeki lahit, 12-13 yaşlarında bir kıza aittir. Kitabesi, sandukasının üzerine kapanan kapağın yola bakan başı ucundadır. Kitabede “Hassa Mimar Başı, Ankara mirlivası (tuğgeneral) olan Sinan Ağa’nın oğlu Mehmet Bey’in rahmetli kızı Fatma” ifadesi yer almaktadır. Fatma Hanım adına H.981(1573-74) yılında yapılan türbe, Edirne’de klasik devir Osmanlı türbelerindendir. Bir kaide üzerinde yer alan türbe beşik çatı ile örtülüdür. Alt payesi bulunan türbenin uzun kenarlarında ikişer adet sivri kemer, kısa kenarlarında ise birer basık kemer bulunur. Türbe içinde Fatma Hanım’ın mermerden bir sandukası bulunur. Namazgah ise mezarlığın köşesinde yer almaktadır.