Fevziye Camii
Fevziye Camii
Konumİzmit, Kocaeli, Türkiye
Mimar(lar)Mimar Sinan
Mimari türcami

Fevziye Camii, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ilk defa 16. yüzyılda inşa edilmiş, kültür mirası değeri taşıyan camidir.[1]

Bugünkü İzmit'in merkezinde, Kemalpaşa Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindedir. İlk yapımında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Tarih içinde çok sayıda onarım geçiren; iki kez tamamen yıkılıp yeniden inşa edilen cami, "Fevziye" adını II. Mahmud devrinde Osmanlı kaptan-ı deryalarından Ahmed Fevzi Paşa tarafından yeniden inşa edilmesinden sonra aldı. Son olarak 17 Ağustos 1999 tarihindeki 1999 Gölcük depremi sonrasında geçirdiği ciddi hasar sonrasında tamamen yıkılıp yeniden inşa edildi.

1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; metu isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)