Bina 1885-1886 yıllarında yapımı tamamlanarak 1886-1887 yıllarında mektebi idadi olarak hizmete girmiştir. 1922 yılı başında ortaöğretim kurumu olarak düzenlenmiş ve bir ara öğrenci yetersizliği nedeniyle ilkokula dönüşmüştür. 1931 yılında tekrar onarılarak ortaokula dönüştürülmüştür.31 Ekim 1945 tarihinde Lise olarak hizmete başlamıştır. 1956-1959 yılları arası ahşap bina betonarmeye çevrilmiştir. 1965 yılında ortaokul kısmı ayrılmış ve bina merkez ortaokul olarak devam etmiştir.

Binanın içine 24 Kasım 2017 tarihinde İl Eğitim Tarihi Müzesi açılmıştır. Müzede öğrencilerin eski şapka ve kıyafetleri, kütük defterleri, eski müzik aletleri, tepegöz, daktilo, eski film ve slayt makineleri, Osmanlıca mezuniyet belgeleri ve fotoğraflar sergilenmektedir.