17.yy.’da Stoyanis oğlu Rakis tarafından yaptırılmıştır.

Çeşmenin ön cephesi asimetrik boyutlarda moloz taş, kesme taş ve devşirme taş malzeme kullanarak karmaşık duvar örgüsü ile oluşturulmuştur. Merkezde ise diğerlerinden oldukça büyük boyutlarda üst kısmında üçgen şeklinde birleşen beşgen bir blok kullanılmıştır. Bu taşın sağında ve solunda kare formlu taslıklar bulunmaktadır. Sol taslığın üzerinde yer alan mermer kitabesinde Antik Yunan alfabesiyle çeşmeyi yaptıran kişinin ismi ve alt köşelerinde içinde Mühr-ü Süleyman bulunan birer madalyon vardır.

Mühr-ü Süleyman motifinin merkezini oluşturan altıgenin içine iç içe geçmiş dört tane küçük altıgen daha yerleştirilmiştir. Her bir altıgenin yüzeyi altı eş parçaya bölündüğü için mühr-ü Süleyman’ın merkezini oluşturan altıgenin yüzeyinde eş aralıklarla sıralanan küçük üçgenler oluşmuştur. Madalyonlar birbirine ince düz bir kuşak ile bağlanmıştır. Kuşağın altında Latin alfabesiyle kazınarak yazılmış ETOS (yıl) yazısı okunmakta, fakat aşırı tahribattan yapım yılının sadece yüzyılı 16** (?) olarak okunmaktadır. Aynı mahallede Turkuaz sokakta yer alan çeşmenin kitabesinde net bir şekilde okunabilen 1674 yılı göz önüne alındığında çeşmenin 17. yüzyılın ikinci yarısında yapılmış olma ihtimali yüksektir. Yine aynı taslığın altında yatay vaziyette dikdörtgen bir mermer blok bulunmaktadır. Üzerinde kalın bir çerçeve içerisine alınmış haç işareti olan bu bloğun, haç işaretinin sağdaki kolunun ucunda bir delik olup bu malzeme çeşmenin yapım aşamasında devşirme malzeme olarak kullanılmıştır. Muhtemelen bu mermer parça kullanım dışı kalmış dini bir yapıdan buraya getirilmiştir. Çeşmede görülen başka bir devşirme malzeme aynalığın sağında bulunan taslığın bir taş üstünde, kemer formuna uydurularak kenarları yuvarlatılmış, üzerinde kazınarak yazılmış büyük Latin harfleri bulunan üçgen formda mermer bir parça vardır. Lülenin altında bulunması gereken tekne ise yükselen yol kodunun altında kalmış olduğundan dolayı var olup olmadığı anlaşılmamaktadır.