Generali Han, Osmanlı’nın son zamanlarında 1909 yılında inşa edilen bina Bankalar Caddesi’nde yer alır ve İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından projelendirilmiş[1] ve inşa edildikten sonra Generali Sigorta adında bir sigorta şirketi tarafından kullanılmış bir handır. Bunun yanı sıra günümüze kadar çeşitli hukuk büroları, bankerler ve başka sigorta şirketleri tarafından kullanılmıştır. Günümüzde halihazırda aynı amaçlar için hizmet verilen binada daha önce Selanik Bankası, Generali Sigorta, Shell, Giulio Mongeri Mimarlık Bürosu gibi kurum ve ofisler faaliyet göstermiştir.[2][3]

1. ^ "Bankalar Street". Nomadic Niko. 13 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2020.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2020.