Türbede, I. Murad’ın eşi ve Yıldırım Bayezid’in annesi olan Gülçiçek Hatun’un mezarı bulunmaktadır. Gülçiçek Hatun, padişahların annelerinden, adına türbe yapılmış ilk kadın sultan olarak bilinmektedir.

Kitâbesi bulunmayan yapının, Gülçiçek Hatun adına düzenlenen 1399 tarihli vakfiyeden 16. yüzyılın sonlarında inşa edildiği anlaşılmaktadır. Yine vakfiyeden anlaşıldığına göre türbe imaret, zâviye ve bazı evlerden meydana gelen zengin bir külliyenin parçasıdır. Bu yapı topluluğunun diğer ünitesileri medrese ve mescittir. 18. yüzyılda harap durumda olduğu anlaşılan türbe en son 1958 ve 2005 yıllarında onarılmıştır. (Kaynak: İslam Ansiklopedisi – Gülçiçek Hatun Türbesi)

Kare planlı yapı, tek kubbeyle örtülüdür. Kabirlerin bulunduğu mekânın önünde, yanları kapalı revaklı bir bölüm yer almaktadır. Eskiden çatı ile örtülü revakın üzeri bugün yıkılmış durumdadır. Üç sıra tuğla, bir sıra küfeki taş dizisiyle örülmüş beden duvarlarının kalınlığı 0,85 metredir. Cephelerin dış köşeleri kesme kefeki taşla örülmüştür. Beden duvarlarından kubbeye geçiş içeride üçgenler aracılığı ile sağlanmıştır. Kubbe; kesme taşla örülmüş sekizgen bir kasnağa oturtulmuştur. Giriş kapısı, tuğla işçiliği ile yapılmış, iç içe iki yuvarlak kemere ve mermer söveye sahiptir.

Türbede Gülçiçek Hatun’dan başka kimliği bilinemeyen üç kişiye ait sandukalar bulunmaktadır. (Kaynak: Türkiye Kültür Portalı – Gülçiçek Hatun Türbesi)