Güvem Köprüsünün ustalığı Hakkı Demir’e aittir. 1950-1955 yılları arasında Uzun Hasan ve Elekci Hasan olarak bilinen 2 arkadaşının yardımı ile yapmıştır. Köprünün yapılış amacı; köyün Çerkeş’de kurulan salı pazarına ulaşabilmesi, Bartın ve Karabük’den tüccarların ve müşterilerin güzergahı üstünde olması ve ayrıca çayın diğer tarafında köylülerimize ait tarla ve bostanların köylülerin ulaşabilmesi içindir. Köprünün masrafları tamamen Hakkı Demir tarafından karşılanmış olup hayır amaçlı inşa edilmiştir. Köprünün yapımında kullanılan malzemeler Güvem köyündeki eski ahırlardan alınan kiremitler ve çevre ormanlardan kesilen ağaçladan sağlanmıştır.

Köprünün yapılış öyküsü aile büyüklerinden aldığı bilgiyi bize ulaştıran Hakkı Demir’in torunu Eren Demir tarafından Kültür Envanteri’ne iletilmiştir. Kendi ifadesiyle “Bu bilgilere babam, halalarım ve aile büyüklerimizden ulaştım. Bu köprüyü Çerkeş’te Karateke lakabı ile namlı olan dedemin yaptığını bütün civar köylerin yaşlıları ve Çerkeşliler bilir.”