Hamiye Çolakoğlu Seramik Müzesi
KonumHacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü
Toplu ulaşımEGO
Line M2 (Beytepe)
Otopark?Var
Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki diğer müzeler

Hamiye Çolakoğlu Seramik Müzesi; Ankara'da bulunan bir seramik ve biyografi müzesidir. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan müze Beytepe Kampüsü'ndeki Ankara Devlet Konservatuvarı binasında bulunmaktadır. Özel müze statüsünde olup Ankara Etnografya Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı[2] olan müzede Hamiye Çolakoğlu tarafından yapılmış seramik eserlerin yanında sanatçının özel hayatına dair belgeler ve kişisel eşyaları da sergilenmektedir.[3]

1. ^ "Hamiye Çolakoğlu Seramik Müzesi" (PDF). Hacettepe Üniversitesi. 1 Mart 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020.
  2. ^ "Özel Müzeler". Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı. 2020. 1 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020.
  3. ^ Özdener, Eda (26 Şubat 2020). "Seramik sanatının duayeni Hamiye Çolakoğlu'nun adı müzede yaşayacak". Ankara. Anadolu Ajansı. 28 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020.