Hasankeyf
Dicle nehri üzerindeki Hasankeyf
 • Şehir
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu488
İl plaka kodu72
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "yüz_ölçümü_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "harita2" parametresini kullanıyor
Hasankeyf

Hasankeyf, Batman ilinin ilçesidir. İki yakasını Dicle'nin ayırdığı, tarihi bir ilçedir. 1981'de doğal koruma alanı ilan edilmiştir. Ilısu Barajının su tutması sonucunda tarihi yerleşim 2020 yılı Mayıs ayında sular altında kalmıştır.[4][5]

1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2015.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2012.
  4. ^ Gall, Carlotta; Lima, Mauricio (5 Temmuz 2020). "An Ancient Valley Lost to 'Progress'". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 29 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2020.
  5. ^ "Turkey: Watch the ancient town of Hasankeyf disappear in dam reservoir". The historic settlement of Hasankeyf, in south-eastern Turkey, which was flooded by the construction of the Ilisu dam in recent years, is almost completely submerged as seen in footage from Thursday. Ruptly. 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2020.