15. yüzyılda Eyne Bey Subaşı tarafından medrese ile birlikte yaptırılarak, Şahadet Camisi’ne vakfedilmiştir.

Bazı kaynaklarda yaptıranın Ahmed Çavuş olduğu da ifade edilmektedir. Tek hamam tipolojisine göre inşa edilen hamamın beden duvarları taş ve tuğla ile örülmüştür. Cephesi ahşap malzeme ile kapatılmış olan soğukluk bölümünden geçilen ılıklığın üzeri altıgen kasnağa oturtulan bir kubbe ile örtülüdür. Sıcaklık bölümündeki kubbe de bir kasnağa oturmaktadır. Günümüzde hamam olarak kullanılmaya devam edilmektedir, ancak gördüğü onarımlar neticesinde orijinalliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Dış görünüşüyle bir konutu andırmaktadır.

(Baykal, Bursa ve Anıtları, 97; Bursa Ansiklopedisi, Cilt 2, 680; Kaplanoğlu, Bursa Anıtlar Ansiklopedisi, 54-55)