2013 yılında ise Kültür Bilincini Geliştirme Vakfi; ÎMÇ yönetimi ve Fatih Belediyesi’nin de desteğiyle ÎMÇ 1. Blok dış cephesinde asılı duran ve çarşının sembolü haline gelen Kuzgun Acar’ın “Kuşlar” heykelinin restorasyon ve konservasyon işlerini bitirerek heykeli yerine koymuştur. Çarşıda sekiz sanatçının toplam dokuz sanat çalışması bulunmaktadır.

I. Blokta Kuzgun Acar’ın “Kuşlar” heykeli,

I. Blokta Füreya Koral’ın seramik panosu,

I. Blokta Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun mozaik panosu,

I Blokta Eren Eyüboğlu’nun mozaik panosu,

II. Blokta Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “İstanbul” mozaik panosu,

II. Blokta Yavuz Görey’in beyaz mermer çeşme plastiği,

V Blokta Ali Teoman Germaner’in doğal taştan duvar rölyefi,

V. Blokta Sadi Diren’in seramik panosu,

VI. Blokta Nedim Günsür’ün “Atlar” mozaik panosu.

İstanbul Manifaturacılar Çarşısı
TürÇarşı
AdresBozdoğan Kemeri, Vefa, Unkapanı, Fatih İstanbul
Şehirİstanbul
Açılış1968 (56 yıl önce) (1968)
Mimar(lar)Doğan Tekeli, Sami Sisa ve Metin Hepgüler
Kuzgun Acar'ın İMÇ'nin duvarında yer alan Kuşlar adlı heykeli

İstanbul Manifaturacılar Çarşısı veya kısa ismiyle İMÇ Atatürk Bulvarı’nın Bozdoğan Kemeri ile Unkapanı arasındaki bölgesinde yer alan ve 1.117 adet dükkândan oluşan bir çarşıdır.

Modern Türk mimarisinin önemli yapıtlarından birisi kabul edilir. Başlangıçta döşemeciler ve manifaturacılara hizmet veren bir çarşı iken 1980'lerde bir plakçılar çarşısına dönüşmüştür. Çarşını içinde sekiz çağdaş Türk sanatçısının İstanbul’u ve ticareti simgeleyen panolar yer alır ve çarşı bu eserler nedeniyle bir açık hava müzesi niteliği kazanmıştır.[1]

1. ^ Özeren, Sena. "Mimaride kurgulanan sanatın tasarımda oluşturduğu bellek ve İMÇ örneği / Creation of the memory through the usage of art in architectural design & IMC". Yıldız Teknik Üniversitesi, 2008. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020.