Osmangazi İlçesi’nde, adını alan mahalle ve sokaktadır. Murat Hüdâvendigâr devrinde, 1370 tarihinde Bursa Kadısı Koca Naip tarafından yaptırılmıştır. Geyikli Baba’nın caminin önüne diktiği çınardan dolayı (döneminde çınara kavak denildiğinden mülhem) Kavaklı adıyla anılmaktadır.

Kare planlı, tek kubbeli olan caminin son cemaat mahalli bulunmaktadır. Başlangıçta minaresi ahşap iken, 1890 tarihinde tuğla olarak yenilenmiştir. Uzun süre kapalı kalan cami, 1970’li yıllarda hemen her bölümünün bakımı yapılarak ibadete açılmıştır. Yapılan bakım ve onarımlar mahalle sakinlerince desteklenmiş olup, kubbe içi tezyinatı 1989 yılında Mimar M. Semih İrteş tarafından 14. yy. dini mimari tarzına uygun olarak yenilenmiş, mihrap ve duvarlar Kütahya çinileri ile kaplanmıştır. (Kaynak: Cami tanıtım Yazısından)