Kayseri Tren Garı
Kayseri Garı
AçılışDemiryolu: 29 Mayıs 1927 (CFAB)
Elektriklendirme25 kV AA Katener (2021)
Hizmetler
Demiryolu ulaşımı

Kayseri Garı, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi İstasyon Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Ankara – Kars demiryolu üzerinde yer alan istasyon, -o sıralar adı Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü olan- TCDD tarafından inşa edilerek 1933'te hizmete girmiştir.[1][2][3][4]

Bir kenar platform ve bir ada platformundan oluşan istasyon, 4 Eylül Mavi Treni, Doğu Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi Anahat Trenleri'ne[5] hizmet vermektedir.

1. ^ Başar, Mehmet Emin; Erdoğan, Hacı Abdullah (2009). "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'de Tren Garları". Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisi. 24 (3). Konya: Selçuk Üniversitesi. ss. 29-44. 12 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023.
  2. ^ "A Short History of Turkish Railways" [Türk Demiryollarının Kısa Tarihi]. Trains of Turkey. 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024.
  3. ^ "TCDD History" [TCDD Tarihi]. Trains of Turkey. 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024.
  4. ^ Sönmez, Filiz (2018). "A Reading on the Contribution of the Modernization Process in Kayseri: The Kayseri Train Station and its Environment" (PDF). MEGARON / Yıldız Technical University, Faculty of Architecture E-Journal. doi:10.5505/megaron.2017.09825.
  5. ^ "Anahat Trenleri". TCDD Taşımacılık. 8 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2023.