1909 yılında Levi Kehribarcı tarafından Alman mühendislere yaptırılmıştır. Yeldeğirmeni semtinin en yüksek binasıdır. Semtin Yahudi kültür mirasının en önemli yapılarından; ayrıca yüz yıldır Yeldeğirmeni siluetinden görülen iki apartmandan biridir. Uzun bir dönem burada ikamet eden ve ‘İstanbul bir Masaldı’ başta olmak üzere birçok romanını bu apartmanın en üst katında, tarihi yarımada manzarasında kaleme almış yazar Mario Levi’den öğrenildiğine göre, apartmanın yapımında çalışan Alman mühendisler o zamanlarda İstanbul’da pek asansörlü apartman olmamasına rağmen ilerde apartmana asansör yerleştirilebilmesi için gerekli boşluğu bırakmayı ihmal etmemişlerdir. Bu sayede ileriki yıllarda apartman asansöre kavuşmuştur. Bunun yanında 1999 depreminden sonra yapılan ölçümlerde apartmanın dayanıklılığı bir kez daha görülmüştür. Apartmanın isminin Fransızca okunabilecek şekilde yazılması ise o dönemin modasına uygundur.

Kaynak : Arif Atılgan