Köşk, bilinen ilk sahipleri Konstantin ve Stefanos Kevencioğlu kardeşler adına kayıtlı iken (1937), onların ölümünden sonra çocuklarına (1950), onlardan da satış yoluyla önce Harambalos Bostancıoğlu’na (1959), sonra A.Enver Uzunoğlu ile kardeşi E. Hüsnü Uzunoğlu’na (1973) geçmiştir.

Yapı, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından, Burgazada’da bulunan anıtsal ve sivil mimarlık örneklerine yönelik, 15.12.1973 tarih ve 7621 sayılı karar ile, korunması gerekli sivil mimarlık örneği olarak tescil edilmiştir.

1985’te çekilmiş olan fotoğrafında ise yapının gün geçtikçe yıprandığı gözlenmektedir. Köşkün sahiplerinden E.Hüsnü Uzunoğlu satın alındığı tarihten itibaren yapının zemin katını kullanmıştır. Üst katları uzunca bir süre farklı kullanıcılara kiraya verilmiş olan köşkte bakım yapılmaması, kullanıcıların burayı zamanla terk etmesine sebep olmuştur. 1991 yılından itibaren artık kullanılmayan yapıda zaman zaman adaya çalışmaya gelen işçiler barınmışlardır. Giderek daha fazla tahrip olan yapı artık kullanılamaz hale gelmişken, Burgazada’da 6 Ekim 2003 günü çıkan yangın sırasında, kagir olan zemin kat dışında tümüyle yok olmuştur.