Kuzguncuk Bostanı, nam-ı diğer İlya’nın Bostanı, hakkında birçok hikâye anlatılan ve bostan olarak kullanıldığı bilinen çok önemli bir kültür varlığıdır.

Kuzguncuk Bostanı
TürKentsel (İstanbul)
KonumTürkiye Kuzguncuk, İstanbul
Koordinatlar41°2'5"N 29°1'55"E
Yüzölçümü16,445 m²
Açılış2014
İşletmeciÜsküdar Belediyesi
Durum7/24 açık

Kuzguncuk Bostanı ya da bilinen eski adı ile İlya’nın Bostanı, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Kuzguncuk semtinde bulunan çok amaçlı bir sosyal bostan/park alanıdır. 2014 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Üsküdar Belediyesi tarafından kiralanmıştır.[1]

Bostanda, meyve bahçeleri, tarım alanları, hobi bahçeleri, mesire alanı, amfi alanı, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, tıbbi, aromatik bitki alanları ve basketbol sahası bulunur. Geleneksel Hıdırellez kutlamaları başta olmak üzere birçok özel gün ve etkinlik de burada yapılır. 100 küçük parsele ayrılan bostanda, 50 adedi mahalleliye ayrılmıştır. Geri kalan parseller okullara ve bilgi evlerine verilir. Kuzguncuk'da ikamet etme şartı bulunan bostanda tarım yapmak isteyen mahalleli başvuruları Kuzguncuk Muhtarlığı'na yapmaktadır.[2]

1. ^ "ÜSKÜDAR'DA NEFES ALDIRAN BİR BOSTAN". www.uskudar.bel.tr. 2 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2023.
  2. ^ İSTANBUL, Fatma AKSU /. "Mahalleye değil kişiye özel". www.hurriyet.com.tr. 1 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2023.