Bu çeşmeye park çeşmesi de denir. Sultan II. Murat tarafından yaptırılmıştır. Suyu Malkoç su kaynaklarından pişmiş toprak künkler ile getirilmiştir. Günümüzde şehir su şebekesine bağlı olarak suyu akmaktadır. Orjinal yeri köprünün hemen başında olan çeşmenin, ilk yapıldığında boyutları 2.40×2.40×3.50 metreyken, köprü genişletilmesi çalışmaları sırasında taşları numaralandırılarak taşınmış ve genişliği 70 cm’e düşerek boyutları 0.70×2.40×3.50 metre olmuştur. Çeşmenin üzerinde köprünün Sultan II. Murat tarafından yaptırıldığı ve 174 kemer olduğunu belirten, Arapça harflerle yazılmış 0.72×1.45 metre boyutlarında bir kitabesi bulunmaktadır.

Kaynakça:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt II. (pp. 410-411) Edirne Valiliği Yayınları.