Hasköy’de , Aziz Sokağı üzerinde yer almaktadır. Mayor Sinagogu, Sefarad göçleri sırasında İspanya’nın Mayorka Adaları’ndan göç eden topluluk tarafından kurulmuştur. Mayor’un, Bizans döneminde Hasköy’de mevcut olan bir sinagog olduğu belirtilmektedir. Devlet arşivlerinde bulunan bir belgede, ‘Fatih Sultan Mehmet’in fetihten önce mevcut olan bu sinagogun tamiri için Abraham adlı bezirgana izin verdiği’ ifade edilmiştir. Sahil yönünde bir dizi dükkan ile çevrili olduğundan Hasköy Caddesi’nden görünmeyen sinagog, bahçe duvarları arkasında yer almaktadır. Avlu, ibadet yapısı ve Midras’tan olusan sinagogun Midraş’ı, 1923 Aynalıkavak yangınında yok olmuştur. Yüksek taş avlu duvarları ile sokağa kapatılmıştır. Duvarlar, sokağın doğu yönünü şekilendirmektedir. Taş ve tuğla almaşık örgülü ana yapı, beşik çatı ile örtülmüştür. İç mekanda, ahşap kaplamalı bir kubbe bulunmaktadır. Sinagogun tavanları da ahşap kaplamalıdır.1960’lara kadar varlığını sürdüren sinagog, günümüzde depo ve kauçuk atölyesi , bilardo salonu olarak kullanılmaktadır.  İşlevsel gereklilikten dolayı oldukça değişime uğramış, yeni bölmeler ve ara katlar eklenmiş, avlunun üzeri kapatılmıştır. Bu nedenle özgün durumundan uzaklaşmıştır.