Cephesindeki tarihe göre 1909 tarihinde yapıldığı anlaşılan çeşme, şehir merkezindeki diğer çeşmelere göre farklı cephe yapısıyla dikkat çekmektedir.

Mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan çeşme günümüzde kullanılmamaktadır. Tarihi çeşme, Edirne’deki plansız yapılaşmadan nasibini almıştır. Çeşmenin üstüne inşa edilen apartmanın balkonları haznenin tam üzerine gelecek şekilde planlandığı için hazne, binanın birinci kat balkon kapısının eşik seviyesine kadar indirilerek balkona dönüştürülmüştür. Çeşmenin haznesi ve örtüsü bulunmadığı için örtü şekli bilinmemektedir. Günümüze sadece ön cephesi sağlam olarak gelen yapıda, bu cephe önüne araçların park etmesi sonucunda fark edilmesini güçleştirmektedir. Muslukları sökülen çeşmede yalağın etrafı otlar tarafından kuşatılmıştır. Günümüze özgün yapısal özelliklerini kaybederek ulaşan çeşme oldukça bakımsız durumdadır.

Kaynak: Murat Karademir, Edirne Çeşmeleri, Yüksek Lisans Tezi, 2012