Muradiye Camii
KonumEdirne
Mimari biçimOsmanlı mimarisi
Minare sayısı1

Muradiye Camii, Edirne'de bulunan 15. yüzyılda yapılmış bir Osmanlı camisidir. Yapı, mihrap ve harim duvarlarını süsleyen çinileriyle dikkat çekmektedir.

Küçük cami, II. Murad tarafından yaptırılmış ve 1435-6'da tamamlanmıştır. [a] Başlangıçta bir Mevlevi külliyesinin bir parçasıydı, ancak daha sonra camiye dönüştürüldü. Külliyede bir imaret ve bir mekteb de bulunuyordu, ancak bu binalar günümüze ulaşamadı.[3] Cami, beş bölmeli revak ve iki yanında kubbeli odalı bir giriş holü ile T planlı bir plana sahiptir. Tek taştan olan minare birkaç kez yeniden inşa edilmiştir ve mevcut minare 1957 yılından kalmadır.[3]

Çok renkli çinilerle mihrap
  1. ^ Dijkema 1977, ss. 23-24.
  2. ^ Reifstahl 1937, ss. 280-281, App. by P. Wittek (in German).
  3. ^ a b "Muradiye Mosque, Edirne". Archnet. 28 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2015.

Kaynak hatası: <ref> "lower-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı (Bkz: Kaynak gösterme)