Avluya üç kapıdan girilir. Kapılardan ikisi batıda, biri doğudadır. Batıdaki üst kapıda Abdurrahman Hibri’nin yazmış olduğu mermer kitabe vardır. Kitabede caminin, 1443 yılında II. Murad tarafından yaptırıldığı, 1621 yılında II. Osman tarafından onarıldığı yazılıdır. Bugün 22×19 metre boyutlarında dikdörtgen planlı olan caminin aslı tabhaneli idi. Tabhane odaları daha sonra kaldırılmıştır. Cami hatılsız moloz taşla inşa edilmiştir. Cami ilk örtüsünün kubbe olduğu tahmin edilmektedir. 1621 yılında, Genç Osman döneminde yapılan onarım ile
kubbenin yerine kurşun kaplı piramidal çatı kullanılmıştır. Son cemaat yeri 3.80×22.20 ölçülerinde, 12 ahşap direk üstüne oturan alçak bir sundurmadan oluşmaktadır. Sonraki onarımlarında direkleri kaldırılmış, yerine duvar örülmüştür. Minaresi, kesme taşla yapılmıştır. Son cemaat yerinin kıble aksındaki ön giriş kapısı, batı kapısı ve kadınlar kapısı olmak üzere caminin üç kapısı vardır. Caminin giriş kapısının karşısında avlu içerisinde piramidal biçimli bir şadırvan yer almaktadır. Harim kareye yakın bir plana sahiptir. Çatı içeriden ahşap tavanlıdır. İç yükseklik 5.71 metredir.

Kaynakça:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt II. (pp. 390-391) Edirne Valiliği Yayınları.