19. yüzyılın sonlarında Kınalı’daki Ermeni nüfusunun artması sonucunda, 1855 yılında Nersesyan Okulu kurulmuştur. Okulun ilk müdürü Şuşan Solakyan’dır. Okul kurulduğunda, 3 ilkokul derslikliydi. 1894 yılındaki depremde büyük hasar gören okul binası boşaltılmıştır. Daha sonra halkın ve Patrikhane’nin yardımlarıyla toplanan 500 altın lira ile okul binası yeniden yapılmıştır. Okul, 1917 yılında 6 derslikli duruma getirilmiştir. Bu tarihlerde öğrenci sayısı 150’yi bulan okul, 1919 yılındaki Kınalı yangınında yanmış ve 1932 yılında bugünkü yerinde (Köşklü Sokağı) 11 odalı bahçeli ahşap ev olarak yapılmıştır. Bir dönem Hayrabet Şnorkyan, Garabet Yeridzyan ve Krikor Kuyumcuyan’ın müdürlük dönemlerinde en parlak zamanlarını yaşayan okul, 1938 yılına dek faaliyet göstermiş ve aynı yıl kapanmıştır.