Osmanlı Bankası Binası
Konumİzmir, Türkiye
Mimar(lar)Giulio Mongeri[1]
Mimarlık firmasıPhilipp Holzmann[1]
Osmanlı Bankası
Osmanlı Bankası

Osmanlı Bankası Binası, İzmir'de yer alan ve İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanan üç katlı bir binadır.[1][3] Osmanlı Bankası şubesi olarak 1926'da yapımına başlandı ve 11 Şubat 1928'de kullanıma açıldı.[1] Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın örnekleri arasında olan yapı, günümüzde Garanti BBVA İzmir Kurumsal Şube Binası olarak kullanılmaktadır.[4][5]

1. ^ a b c d e f "Osmanlı Bankası Şube Binaları". Mimdap. 17 Şubat 2018. 29 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018.
  2. ^ "İzmir Garanti Bankası". Umart Mimarlık. 6 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018.
  3. ^ "Tarihin izleri". İzmir Kültür ve Turizm Dergisi. 8 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018.
  4. ^ "Arşivden çıktı: Osmanlı Bankası İzmir Şubesi binasının tasarım hikâyesi". saltonline.org. 24 Ekim 2017. 29 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018.
  5. ^ "Garanti Bankası İzmir Kurumsal Şube Binası Restorasyon Projesi". Pakben Mimarlık. 27 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2018.