Paris 2 Batığı, Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarında bulunan sualtı batık alanıdır. Birçok uluslararası dergi tarafından dünyadaki en iyi dalış bölgesinden biri olarak adlandırılmaktadır.

Batık 1917 yılında Türk zabiti Mustafa Ertuğrul tarafından, topla batırılan Paris 2 adlı Fransız gemisine aittir.[1] 1995 yılında yeri tespit edilen batığın üstünde 6 uçaksavar top ve 2 torpil kovanı bulunmaktadır.

50 metre boyunda, 8 metre eninde ve 551 groston ağırlığında olan batık 36 derece 36 dk 08.06 sn N ; 30 derece 35 dk 10.93 sn E koordinatlarında 33 metre derinlikte bulunmaktadır.[2]

1. ^ Aydemir, Mustafa (Mart 2007) [2004]. "Birinci Antalya (Ava) Muvaffakiyeti". Ben Bir Türk Zabitiyim, Batıktan Çıkan Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul (Belgesel Kitap) (4. Baskı bas.). İstanbul: Kaptan Yayıncılık. ss. 92-133. ISBN 994-42640-5-9.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2016.