İlçe merkezinde bulunan cami dikdörtgen planlı yaklaşık 13×22 m ölçülerindedir. Girişi kuzeybatı cephesindendir. Güneybatı cephesine bitişik minaresi bulunmaktadır. Girişte iki katlı son cemaat mahali bulunmaktadır. Üst kat hoca odası olarak kullanılmaktadır. İkinci kata çıkış, dışarıdan minare yanındaki merdiven ile sağlanmaktadır. Duvarları muhtemelen tuğla yığmadır. Son cemaat ve kadınlar mahfilinin olduğu kısımda iki kademe basık kemerli pencereler, harim kısmında ise tek kademe daha yüksek sivri kemerli pencereler bulunmaktadır. Cepheleri sıvalı, pencere kenarları taş sövelidir, pencere kemerlerinin kilit taşları çıkıntılıdır. Duvar köşeleri de taş çıkıntılıdır. İki katlı son cemaat mahali cephesinde taş kat silmesi bulunmakta, saçak altında da profilli sıva ili bir silme bulunmaktadır. Çatısı kırma, marsilya kiremit kaplıdır. Giriş kapısının üzerinde mermer kitabesi bulunmakta, kitabede 1319 tarihi okunmaktadır.

Yapının kapı ve pencere doğramaları alüminyum ve pvc olarak değiştirilmiştir. Minaresi betonarme olarak 1967 yılında yapılmıştır. Kadınlar mahfili ve son cemaat kısmı betonarme olarak yenilenmiştir.

[1] Pehlivanköy Merkez Camii | Kırklareli Kültür Varlıkları Envanteri (kirklarelienvanteri.gov.tr)