Tiyatronun kaveası 140 m. çapında ve yarım daire biçimlidir. Tiyatronun Antik Yunan tarzı yarım daire biçimli kaveası, Mola Burnu’nun güney kıyısına hakim bir yamaçta, denize nazır bir konumdadır.

Bu konuda kesin kanıtlar bulunmamakla birlikte tiyatro yapısı Roma döneminde olasılıkla bazı ekleme ve yenilemeler görmüş olmalıdır (Asgari 1982, 6).
Tiyatronun oturma sıraları ve taşlarının bir kısmı daha sonraları 1890’larda İstanbul’da rıhtım inşaatlarında ve bazı kaynaklara göre 1932’de yakınlardaki Çorlu Devlet Hastanesi inşaatında kullanılmıştır (Asgari 1982, 5). Bununla birlikte, 1444’te şehri ziyaret eden İtalyan seyyah Anconalı Ciriaco’nun tanıklığına göre, daha o zaman bile tiyatronun oturma sıralarının taşları sökülmüştür ve bu durumu şöyle anlatır: “Şaşırtıcı biçimde bu büyük ve tanınmış amfitiyatrodan, şehrin eski sakinlerinin aynı yapıya ait olduklarını teyit ettikleri büyükçe bir duvar uzantısı ve çok sayıda eski tonoz ve kemerler dışında neredeyse hiçbir iz kalmamıştır.” (Ciriaco d’Ancona 2003, 61).

Yapının bugünkü durumu Anconalı Ciriaco’nun bir duvar parçası ve birkaç kemer ve tonoz dışında hiçbir iz görmediğini belirttiği tasvirlere oldukça yakındır. Bu tanıklık, beş yüz elli yıldan uzun bir süre önce de antik tiyatronun oturma sıraları ve sahne yapısı taşları sökülmüş boş bir alan olduğuna işaret etmektedir.

Antik Bir Kentin Günümüzdeki İzleri: Perinthos-Herakleia (Marmara Ereğlisi)