Polonezköy
İstanbul'un Türkiye'deki konumu
 • Toplam384
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0216
İl plaka kodu34
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_dipnotlar" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "ülke" parametresini kullanıyor
Polonezköy'ün girişi

Polonezköy, İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan, eski adı Adampol olan Polonyalı köyüdür.[3] Karadeniz sahilinden 20 km; İstanbul'un Boğaziçi kıyılarından ise 15 km uzaklıktadır.[3]

1. ^ "İstanbul Beykoz Polonezköy Mahallesi Nüfusu". Nufusune.com. 24 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2020.
  2. ^ "Polonez, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 4 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2020.
  3. ^ a b Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410.