Haznesiyle beraber dikdörtgen bir plan üzerine oturan çeşme taş ve tuğla malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Kilit taşının üzerinde haznenin sona erdiği tepe noktasında şerit şeklinde silmeler enlemesine paralel olarak yerleştirilmiştir. Kaş kemerin en üst noktasında kilit taşı açıkta bırakılmış, yarısının da kırık olduğu görülmektedir. Kilit taşı dışında çeşme yüzeyi tamamen sıvanmıştır. Dökülen sıvanın altından, sağ tarafta kaş kemerin dış sınırında sekiz adet tuğla görülmektedir.

Gündoğdu Mahallesi çeşmeleri arasında cephe düzenlemesi açısından tek örnek olarak karşımıza çıkan eserin kitabesi, zaman içerisinde tahribata uğramış ya da üzerindeki sıvanın altında kalmış olabilir. Mevcut durumunda kitabesi bulunmayan eserin farklı cephe düzenlemesi, bazı kaynaklarda eserin Rumlar tarafından inşa edildiğinin belirtilmesi36 ve mahalle halkı arasında Rum çeşmesi olarak biliniyor olması, eserin mübadele öncesinde Turkuaz Sokak’taki ve Gençoğlu Sokak’taki çeşmeler gibi 17. yüzyılda yapılmış olma ihtimalini kuvvetlendirmektedir. Hatta cephe düzenlemesindeki kaş kemer dikkate alındığında daha geç döneme ait olduğunu da söylemek mümkündür. Ancak eser hakkında kesin bir şey söyleyebilmek için üzerindeki sıva kaplı bölümün tarihi dokuya zarar vermeden kaldırılması ve etrafının temizlenerek yapının meydana çıkarılması gerekmektedir.