Yeniköy’de bulunan ve yanan Rum Mektebi’nin yerine, 1847 yılında dönemin patriği Antimos’un isteği üzerine Aya Yorgi Mahallesi Çukurbostan mevkiinde Aya Yorgi Kilisesi yakınına, kız ve erkek okulu olarak planlanmıştır. Ancak yapı kız okulu olarak faaliyete geçmiş, mimari plandaki değişikliklerle ek binalar ile genişletilmiştir. Geçmişte önce kız sonra erkek okulu olarak hizmet veren yapının işlevi de değişmiş ve bodrum katı yakın zamana kadar çamaşırhane olarak kullanılmış, zemin katı da konuta dönüştürülmüştür. Günümüzde de konut olarak kullanılmaktadır. Cephe bütünlüğünü günümüze kadar koruyan yapı 2. derece tarihi eser olarak tescillidir.1

1 Oya Şenyurt – 19. Yüzyılın Ortalarından İtibaren Yeniköy’de Üç Rum Okulu’nun İnşasına İlişkin Girişimler, İstanbul Gedik Üniversitesi Modular Journal 2020, s. 120.