1902 yılında Büyükada Ermenilerince “Sahak-Mesrob” adıyla kurulmak istenir. Okul 1906 yılında yapımı tamamlanan çatı katı ile beraber dört katlı ahşap bahçeli okul binası, sonbaharda öğretime açılmıştır. Eski adıyla Bahçıvanoğlu Sokağı no 1’de yer alan okul binası, Adalar Tapu Sicil MuhafIzlığı’nda mevcut 27 Eylül 1341 (1925) tarihli bir mülknameye göre Kınalıada Ermeni kilisesi adına kayıtlıdır.

Sahak-Mesrob Okulu’nun 1924 yılında kapanması üzerine öğrencileri Kınalıada’daki Nersesyan Okulu’na gitmeye başlamışlardır. Sahak-Mesrob Okulu’nu bitiren adalı öğrenciler arasında Dr. Zareh Magar da bulunmaktadır.

O günden bugüne sokak satıcılarının barınağı olan okul binası zamanla harap olup yıkılmaya yüz tutmuş duruma gelmiştir. İfraz görmüş olan (919 m) ve bugünkü adıyla Alpaslan Sokağı 1 numarada yer almakta olan bina, 3 Eylül 1987 günü sabaha karşı kendiliğinden yıkılmıştır. Günümüzde Sahak-Mesrob Okulu yerine inşa edilen bina apartman dairelerinden oluşmaktadır.