Osmanlı’ya sığınan Macar bağımsızlık hareketinin öncülerinden II.Ferenc Rakoczi ve maiyetindeki mültecilerin mezarları bu kilisededir.

6-16 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşen 212 Photography Istanbul kapsamında yapı; Floral Düşler fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmıştır.

Saint Benoît Fransız Lisesi
Lycée Français Privé Saint Benoît
Kuruluş1783
TürüÖzel Lise
MüdürSébastien Masin
Müdür yardımcısıSerhat Yalamanoğlu
Eğitim diliFransızca, Türkçe
Yabancı dil(ler)Fransızca (zorunlu)
Almanca (seçmeli)
İngilizce (zorunlu)
SınıflarHazırlık, Lise 1-4
Öğrenci sayısı920
Öğretmen sayısı100
AdresiKemeraltı Caddesi, No: 35, Karaköy, İstanbul
Koordinat41°01′30″K 28°58′35″D / 41.02500°K 28.97639°D / 41.02500; 28.97639

Resmî adı Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, (Fransızca; Lycée Français Privé Saint Benoît) İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Karaköy semtinde bulunan bir ortaöğretim kurumudur. Sonradan batılaştırılmış imparatorluk dönemi eğitim kurumları dışında, Saint Benoît Türkiye'nin en eski Batılı eğitim kurumudur. Aynı zamanda lise, İstanbul'un en köklü latin-katolik kurumlarından biridir. Lisede günümüzde 900'ü aşkın öğrenci eğitim görmektedir. Eğitim süresi "Hazırlık Sınıfı" dahil 5 yıldır. Fransızca ve Türkçe eğitim vermektedir. 2. yabancı dil olarak İngilizce eğitimi zorunludur. Türk Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına ve kurallarına uyarak, akademik olarak Fransız okullarına denk bir eğitim verir. Lise'nin diploması Fransız Bakaloryasına denktir. Saint Benoît Lisesi 2013 yılında Fransız dilinin ve kültürünün yayılmasını sağlayan yabancı okullara verilen, üstün nitelikli eğitimi ifade eden « FrancEducation » markası ile ödüllendirilmiştir. Sosyal anlamda da başarı sahibi olan Saint Benoit Fransız Lisesi, öğrencilerini eksim, bale, dans, tiyatro, müzik gibi alanlarda da olanaklar sağlamaktadır.