Dominiken rahipleri Arap Camii’ni terk ettikten sonra yerleştikleri yeni kilise binası birçok kez yangın geçirip harap olunca en sonunda Ayasofya’nın restorasyonunu gerçekleştiren mimar Gaspare Fossati’ye başvurdular. 1843’te şimdiki kilise binası Aziz Pierre ve Aziz Paul’e ithaf edilerek G. Fossati tarafından tamamlandı.

Kilise neoklasik stilde inşa edilmiştir. Uzunluğu 35 metre, genişliği 8-10 metre, yüksekliği 14 metre olan yapının Büyük Sunağı’nın arkasındaki duvar Cenevizlilerden kalan Galata Surları’nın harabe kalıntılarıyla yapılmıştır. Kilisede 1856’da Cenova’dan Galata’ya gönderilen tahtadan oyulmuş renkli bir Meryem Ana Heykeli bulunmaktadır. 1731 yangınından kurtarılan Odighitria ’Yol Gösteren Meryem’ ikonasında dördüncü sunakta yer almaktadır. Kilisenin ön cephesi sokağa bakmamakla birlikte, girişi ise görkemli değildir.

Kaynak: Sen Piyer ve Sen Paul Kilisesi Tanıtım Kartı