Sankt Georg Avusturya Lisesi
Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg
24 T.C. Vatandaşı Türkiye
2 diğer ülke vatandaşı Avrupa Birliği
AdresiKart Çınar Sokak No. 2
34420 Karaköy, İstanbul

Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Almanca Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg), İstanbul'un Karaköy semtinde bulunan 1882 yılında kurulmuş bir özel yabancı lisedir. İdari kadrosunun ve öğretmenlerinin çoğunluğu Avusturyalılardan oluşan okulda ders öğretim dili Almancadır, ancak Türkiye Coğrafyası, Türk Tarihi, Türk Kültürü ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri Türkçe olarak verilir. Ayrıca 5 yıl zorunlu İngilizce ve 4 yıl süreli seçmeli Fransızca eğitimi verilmektedir.

625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde, ders programı dahil okulla ilgili tüm faaliyetler Millî Eğitim Bakanlığı kanunlarına tabidir ve mezun olan öğrencilere Türk lise diploması verilir. Bununla beraber, 1995-96 öğretim yılında başlatılan bir uygulamayla, Türk öğrencilere Türk lise diplomasının yanı sıra Avusturya lise diploması (Matura) alma imkânı da tanınmıştır. Bu diplomayı almak isteyen öğrencilerin, okul bünyesinde gerçekleştirilen "olgunluk sınavları"nı başarıyla geçmeleri gerekir. Matura diploması alan öğrenciler, Avusturya Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca, Avusturya'da (ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde) diledikleri üniversitede okuyabilirler.

2021 yılındaki Liseye Geçiş Sınavı sonucunda okul, Robert Koleji, Alman Lisesi'nden sonra Üsküdar Amerikan Lisesi ile birlikte Türkiye'deki 3. en yüksek taban puanına sahip özel okul olmuştur.