Bankalar Caddesi üstünde Kart Çınar Sokak’ta bulunan Sankt Georg Kilisesi 1677 yılında inşa edilmiştir. Rinaldo Marmara’nın İstanbul Latin Cemaati ve Kiliseleri isimli kitabında bahsettiğine göre Kilisenin adına ilk olarak 1303’de rastlanmasına rağmen kilisenin erken Hıristiyanlık dönemlerine kadar uzandığı ve bir pagan ayazması üzerine yapıldığı bilinmektedir. 1882’de Avusturyalı Lazaristler yerleşmiş olup ve Almanca konuşan Katolik çocuklar için bir ilkokul ve yetimhane olarak bugünkü Avusturya Lisesi binasında hizmet vermeye başlamıştır. Lazaristler buradaki binaları restore ederken Avrupa mimari tarzını yerleştirmişlerdir. 1963’de mabedin içindeki aşırı süslemeler kaldırılarak yeni bir iç dekorasyona gidilmiş olup, Viyana Ekolüne bağlı Ressam Anton Lehmden ve Oıtzinger beraberce çalışarak yeni bir dekorasyon uygulamışlardır. Kilise bugün hala İstanbul’daki Katolik Avusturyalılar’ın kalbidir.