Merdivenle aşağı inilerek ulaşılan kilise, etrafındaki lojman binalarıyla cadde üstündeki Santa Maria Han’a bağlanmaktadır. Mimarı G. Semprini’dir.

İç mekânda sağ ve sol duvarlarda toplamda on dört adet seramik pano sıralanmışlardır. Bu seramik panolar Hz.İsa’nın haça gerilme kararından itibaren on dört istasyon süren yolculuğunu betimleyen Via Crucis panolarıdır. 1959 yılında Peder Alberto Farina tarafından yapılmışlardır. Sahneler Kutsal Kitap kaynaklı İncil ve Eski Ahit içeriğinden alınmışlardır.

Kaynak : Santa Maria Draperis Beyoğlu’nda 400 Yıllık Bir Katolik Mabedi, Sedat Bornovalı / Sezayi Balcı

Santa Maria Draperis Kilisesi (Türkçe: Meryem Ana Draperis Latin Katolik Kilisesi), İstanbul'da bulunan tarihi açıdan bir Latin Katolik kilisesidir. 1584’te inşa edilen bu kilise, İstanbul’un en eski faal kiliselerindendir.