İstanbul Osmanbey’de, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Sebat Apartmanı 1920’lerin ortasında Mimar Rafael Alguadiş tarafından tasarlanıp inşa edildi.

Sebat Apartmanı
KonumOsmanbey, Şişli
Tamamlanma1920'li yıllar
Mimar(lar)Rafael Alguadiş

Sebat Apartmanı, İstanbul'un Osmanbey, Şişli semtinde, Halâskârgazi Caddesi üzerinde 1920'lerde inşa edilmiş apartmandır.

19 Ocak 2007'de gazeteci Hrant Dink'in önünde suikasta uğraması nedeniyle toplumsal hafızada yer etmiştir.[1] Günümüzde apartmandaki bir ofis, hafıza mekânına dönüştürülmüştür ve ziyarete açıktır.[2] 2007’den beri her yıl 19 Ocak'ta Dink'i anma etkinlikleri burada yapılır.[3]

1. ^ Karaköse, Nayat (Aralık 2017). Yılmaz, Altuğ (Ed.). "Yirmiüçbuçuk Hrant Dink Hafıza Mekânı Hazırlık Süreci Raporu" (PDF). Hrant Dink Vakfı Yayınları. ISBN 978-605-67106-5-0. 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi.
  2. ^ "23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı Hikâyesi". Hrant Dink Vakfı. 27 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2022.
  3. ^ "Agos gazetesinin eski yeri olan Sebat Apartmanı'na Hrant Dink'in fotoğrafı ve güvercin görüntüleri yansıtıldı". T24. 18 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2022.