Namazgâh, Selimiye Mahallesi’nde ve Selimiye Kışlası’na giden Selimiye Kışla Sokağı’nın sağ tarafındaki parkın içindedir. Dört tarafı yol olan bu park, Daye Kadın, Selimiye Camii ve Selimiye Hamam sokakları ile çevrilidir. Namazgâh yeri, şimdi park olan ve Sultan III. Selim’in, Selimiye Kışlası ve camiini yaptırdığı sırada, 1800 tarihlerinde inşa ettirilen Çatmahane’nin yanında idi. Bu bakımdan namazgâhın, kumaş imalatçılarının yazlık ibadetgâhı olduğu söylenebilir. Yüzden fazla tezgâhın bir çarşı halinde çalıştığı bu yerde devrin en güzel ve en nadide çatmaları, döşemelik ve elbiselik kumaşları dokunurmuş. Çarşı 1890 tarihlerinde yok olmuştur. Vakıf sicil kayıtlarına göre bu namazgâhın civarında ve Selimiye Meydanı’nda Ahmet Ağa adındaki bir zatın da namazgâhı vardır.