TCDD Eskişehir Müzesi
KonumHoşnudiye, Demirsoy Sk. No:8, 26130 Tepebaşı,Eskişehir
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesindeki diğer müzeler

TCDD Eskişehir Müzesi, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan demiryolu müzesidir. Müze Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından işletilmektedir.

Eskişehir Garı sahasında bulunan müzenin kurulma çalışmaları 1997 yılında TCDD 1.Bölge Müdürlüğü ve TÜLOMSAŞ'tan temin edilen malzemelerle başlamış, 1998 yılında da ziyaretçilere açılmıştır.[1] Bir demiryolu kenti olan Eskişehir'de açılan bu müzede sergilenen eşyalar demiryollarının kuruluşundan bu yana Türkiye'ye sağladığı iktisadi, sosyal ve kültürel evreleri gözler önüne sermektedir. Müzede yapılan sergide eğitim ön planda tutularak telgraf makinesinden lokomotife kadar demiryolu ulaşımında ve iletişiminde kullanılmış alet ve araçların yanında tarihi belgeler, yayınlar ve giysiler de sergilenmektedir.[2]

1. ^ "Tcdd Eskişehir Müzesi". eskisehir.ktb.gov.tr. 13 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2021.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2021.