1893 yılında Aşkenaz Cemaati için inşa edilen sinagog 1960’da kapanmıştır. Bir süre boş kaldıktan sonra 1998’de sanat galerisine dönüştürülmüştür.

Tofre Begadim Sinagogu
Sinagogun iç mekandan bir görünüm
KonumFelek Sokağı
Türkiye Beyoğlu, İstanbul, Türkiye
İnançYahudilik
MezhepAşkenaz Ortodoks
Açılış8 Eylül 1894
Durum1964'te kapatıldı
Mimari türEklektik mimari
İnşaat başlangıcı1893

Terziler Sinagogu ya da Tofre Begadim Sinagogu (AlmancaSchneidertempel), İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir sinagogtur.[1] Galata semtinde, Özel Avusturya Sen Jorj Hastanesi'nin arkasında, Felek Sokağı üzerinde bulunmaktadır. Aşkenaz cemaati için kurulan sinagog, cemaatinin büyük ölçüde azalması nedeniyle 1960'larda kapatılmıştır. Bir süre kullanım dışı kalan sinagog, 1998 yılında bir sanat galerisi hâline getirilerek yeniden kullanılmaya başlanmıştır.[1]

1. ^ a b "Terziler (Tofre Begadim) Sinagogu". 19 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010.  (WebCite®[ölü/kırık bağlantı])