Beypazarı’nda 2007 yılından bugüne Anadolu kültürünü yaşatmak, korumak ve gelecek kuşaklara tüm zenginliği ile miras bırakmak felsefesiyle sosyal girişimlerine devam eden kültür bilimci Dr. Zehra Sema Demir, Beypazarı özelinde, ülkemize üç önemli uygulamalı kültür müzesi kazandırmıştır. Dünyada pek çok örneği bulunan uygulamalı müzelerin ülkemizdeki ilk örneği olarak 2007 yılında faaliyete geçen “Yaşayan Müze”yi 2012 yılında açılan ve Türkiye’nin ilk, dünyanın üçüncü hamam müzesi olma unvanı taşıyan “Türk Hamam Müzesi” takip etmiştir. 2016 yılında açılan Beypazarı Anadolu Açık Hava Müzesi “Yaşayan Köy” ise Türkiye’de faaliyete geçen ilk uygulamalı açık hava müzesi olma gururunu yaşamaktadır.  Dr. Sema Demir aynı zamanda “Anadolu Değerleri Derneği”nin de kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

Kültür Portalı – Beypazarı Anadolu Açık Hava Müzesi Yaşayan Köy