İsmini yanındaki Yeniçeriler Hamamı’ndan almıştır.

Yapı, doğu-batı doğrultusunda eğimli bir yokuşun bitiminde, kuzey-güney doğrultusunda inşa edilmiştir. Kare formla inşa edilmiş olan çeşmenin yüksekliği 4.40 m genişliği 3.04 metredir. Batıya bakan çeşme cephesinde merkezde, dilimli sağır kemer bulunmaktadır. Kemerin merkezine gelecek şekilde düz bir kabara yerleştirilmiştir. Bu kabaranın üzerinde bir taşkan deliği açılmıştır. Kemerin merkezinde bulunan ve yüzeyi sade tutulan ayna taşı, zeminden dışarı taşmaktadır. Ayna taşının sol tarafında bardaklık bulunur.

Panoların yüzeyi sade tutulmuştur. Çeşmenin su yalağı üç gözlüdür. Çeşme, geniş bir iç bükey silme ve düz bir bordürden oluşan saçakla sonlanmaktadır. Saçağın üzerinde, piramidal çatılı hazne örtüsü bulunmaktadır. Ön cephe dışında diğer cepheler sade tutulmuştur. Çeşmenin kitabesi bulunmamaktadır. Yapım tarihine dair bilgi bulunmayan çeşmenin, 2. Murat Dönemi’nde yapılmış olan Yeniçeriler Hamamı ile aynı tarihlerde yapılmış olabileceği düşünülmektedir.