Ahi Hüsamettin tarafından 1349-1392 (750-795 H.) yılları arasında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı olan yapı harim ve son cemaat mahallinden oluşmuştur. Son cemaat mahalli eskiden üç sivri kemerli iken sonradan kemer boşlukları doldurulmuştur. Kemer ayaklarından bütün kuzey cephe bir sıra taş üç sıra tuğladan yapılmış ve duvarlar arasına yer yer ağaç hatıllar konulmuştur. Her iki bölümde de tavan ahşapla kaplıdır. Kadınlar mahfeli harimin kuzeyinde yer almakta ve buraya son cemaat mahallinden çıkılmaktadır. Kıble duvarında altlı üstlü dört ve batı duvarlarında sekiz, kadınlar mahfelinde üç pencere mescidi aydınlatmaktadır. Kalıplama tekniğinde yapılmış stalaktif nişli alçı mihrap tavana kadar uzanır. Ahşap minber yenidir. Bir özelliği yoktur. Minarenin kaidesi taş, pabuç kısmı tuğladandır. Üçgenlerden oluşmuş, minare gövdesi tuğladan ve silindiriktir. Şerefenin korkulukları taşdır. Minare sonradan betonla sıvanmıştır.