Yeşil Cami
KonumBursa, Türkiye
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika
Yeşil Cami ana giriş kapısı
Yeşil Cami iç mekan
Yeşil Caminin muhteşem mihrabı

Yeşil Cami, Bursa'da ilk dönem Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan bir tarihi yapı.[1]

İçinde bulunduğu Yeşil Külliye'nin diğer yapıları ile birlikte Bursa kentinin simgelerinden biridir.[2] Caminin ünü, 15. yüzyıl Osmanlı çini sanatı için ayrı bir özelliğe ve öneme sahip çini kaplamalarından gelir.

1. ^ "Savaş Yıldırım, Bursa Yeşil Cami Mihrabı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Dergisi, Cilt 47, Sayı 1, 2007" (PDF). 30 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 12 Eylül 2011.
  2. ^ Yenişehirlioğlu, Filiz (2019). Bursa Yeşil Cami Çinileri (Y. Oğuzoğlu editörlüğündeki Bursa Yeşil Cami adlı kitapta). İstanbul: İrfan Demirdüzen. ss. 82-107. ISBN 978-605-69719-0-7.