Barok ve klasik mimarisi ile tarihi önem taşıyan bir binadan bahsetmekteyiz. Bu binayı Konstantinos Sismanoglou, 1939’da İstanbul’da Yunanistan Başkonsolosluğu’nun kurulabilmesi adına Yunanistan Hükümetine bağış yapmıştır. Fakat II. Dünya Savaşı ve o dönemin ekonomik-politik farklılıkların oluşması sebebiyle bu bina o dönemlerde kullanılamamıştır.

Bina 1973 yılında koruma altına alınan yapılar arasına girmiş 2003 yılında ise restore edilip Başkonsolosluğun Binası olarak faaliyete geçmiştir. (Konsolosluk ikamatgahı, eğitim ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği alan).

19. yüzyıla ait bu görkemli bina Sismanoglou ailesinin bağışları ayrıca Atina ve Gümülcine’deki Sismanoglia Hastanelerinin yardımları ile ayakta kalmaktadır.